Лидерът на социалистите атакува народните представители за решението, което взеха преди

...
Лидерът на социалистите атакува народните представители за решението, което взеха преди
Коментари Харесай

Нинова: Промяната в Конституцията е най-голямата вреда, нанесена от сглобката на държавата

Лидерът на социалистите нападна народните представители за решението, което взеха доскоро в Народното събрание.

От всички вреди, които сглобката нанесе на страната, смяната в Конституцията е най-голямата щета. С двойното поданство на депутати и министри предават националния суверенитет. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова пред публицисти след признатите промени в Конституцията.

„ Съдебната промяна не цели никаква правдивост и никаква самостоятелност на правосъдната система. Разпределиха си и порциите в правосъдната система. „ Демократична България “ и Христо Иванов най-накрая си получават съдиите сами да избират своята квота във Висш съдебен съвет – негова отдавнашна фантазия. ДПС получават една политически подвластна прокуратура, а Бойко Борисов получава голо заричане, че ще го пазят до дъно. Това съставлява правосъдната промяна, която одобриха през Конституцията “, счита тя.

„ Следващата им стъпка, както Кирил Петков обяви, са регулаторите, които ще бъдат разпределени на три по политически принцип, с цел да се окопаят там за идващите 5 или 7 години. Това е следващото завземане на формалната страната от подмолната страна “, добави още Нинова, написа novini.bg.

Според нея ръководещото болшинство е отворило малка врата за договаряния с президента, вкарвайки думата „ могат “ при „ пълномощията на служебния кабинет могат да се лимитират със специфичен закон “. „ Допускаме, че това е врата да водят скрити диалози с президента. “

„ От самото начало БСП е единствената партия, която стои на твърди позиции за смяна на модела на ръководство на страната, което минаваше и през смяна в Конституцията. Това не е смяна, а замяна. Ние сме единствената опция. Всички вероятни средства за обжалване на признатите промени ще ги оползотворим “, безапелационна бе тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР